Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників! Настав час актуалізації даних про кінцевих бенефіціарних власників та розкриття структури власності

, опубліковано 12 липня 2021 о 17:59

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує суб’єктам господарювання-юридичним особам про необхідність подання структури власності та оновленої інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Наказ мінфіну від 10.03.2021р. №163, яким затверджено Положення про форму та зміст структури власності, набрав чинності

11 липня 2021р.

Юридичні особи, зареєстровані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань до 28.04.2020 року, зобов’язані у період з 11.07.2021 по 10.10.2021р актуалізувати дані про кінцевих бенефіціарних власників та розкрити структуру власності.

Суб’єкти господарювання – юридичні особи, зареєстровані після 28.04.2020 року, зобов’язані щорічно, починаючи з наступного після реєстрації року, протягом 14 днів подавати підтвердження відомостей про кінцевих бенефіціарів та структуру власності.

Юридичні особи зобов’язані підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти державного реєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують ці зміни. Якщо зміни у структурі власності та інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи відсутні, юридичні особи зобов’язані повідомляти державного реєстратора про відсутність таких змін при проведенні державної реєстрації будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

У разі виявлення юридичною особою неповноти або неточностей чи помилок у раніше наданій державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридична особа не пізніше трьох роюочих днів з дня їх виявлення повторно направляє відкориговані відомості у встановленому законодавством порядку.

Зразки складання схематичного зображення структури власності оприлюднені на офіційному вебсайті Мінфіну.

Із зразками складання схематичного зображення структури власності можна ознайомитися за посиланням:

 https://bit.ly/3xvHq7s