Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні потреби населення великим бізнесом сплачено понад 3,3 мільярди гривень

, опубліковано 09 липня 2021 о 15:34

За І півріччя 2021 року платниками, які знаходяться на обслуговуванні в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 3 млрд 347 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомила начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко.

Вона зазначила, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 296,3 млн грн, або на 9,7 відсотків.

«Зокрема, протягом червня 2021 року надходження цього внеску склали 601 млн грн. Це на 93 млн грн, або на 18,4%, більше порівняно з червнем минулого року та на 89 млн грн, або на 17,4%, більше порівняно з травнем поточного року».

Також очільниця міжрегіонального управління нагадала, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску, одночасно із зобов’язаннями зі сплати єдиного внеску, зобов’язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом тощо, зобов’язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими, крім виплати заробітної плати (доходу).

«Своєчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами – виплата пенсій, заробітних плат, тощо – напряму залежить від наповнюваності соціальних фондів за рахунок єдиного внеску. У випадку його несплати, у держави бракує коштів для належних виплат, а громадяни позбавлені соціального захисту, - зауважила Галина Феденко.

В свою чергу, несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок».