Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес сплатив до Державного бюджету 40 мільярдів гривень

, опубліковано 05 липня 2021 о 15:26

Протягом першого півріччя 2021 року від платників Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до Державного бюджету надійшло 40 млрд грн». Про це повідомила начальник Міжрегіонального управління Галина Феденко.

«Якщо порівнювати з аналогічним періодом 2020 року, сума сплачених податків збільшилась на 4,8 млрд грн, або майже на 13,8%», - зауважила податківець.

Серед основних бюджетоформуючих податків до Державного бюджету за цей період було сплачено:

21,9 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів;

8 млрд грн податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів.

Слід відмітити зростання надходжень до Державного бюджету акцизного податку з ввезених підакцизних товарів на 3,7 млрд грн, або в 4,6 рази (надійшло 4,8 млрд грн) та податку на прибуток підприємств на 2,6 млрд грн, або в 2,2 рази (надійшло 4,7 млрд грн).

Крім того, як зазначила Галина Феденко, великими роботодавцями Харківського регіону сплачено 441 млн грн податків та зборів з фізичних осіб, що на 56,3 млн грн, або на 14,6% більше, ніж було сплачено за шість місяців  2020 року.

Тільки впродовж червня поточного року великим бізнесом до державного бюджету було сплачено 7,5 млрд грн. (+17,8%), з них 4,6 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, 1,4 млрд грн податку на додану вартість, 1,1 млрд грн акцизного податку з ввезених підакцизних товарів, 0,3 млрд грн податку на прибуток тощо.