Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо можливості проведення фізособою звірки даних з податку на нерухоме майно

, опубліковано 24 червня 2021 о 12:37

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що  фізичні особи – платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають можливість з використанням кваліфікованого електронного підпису переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У разі, коли ФО є власником декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, така особа також має можливість для проведення звірки даних письмово звернутись до контролюючого органу.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Шановні громадяни! Будьте сумлінними платниками! Якщо ви не отримали повідомлення-рішення через невідповідність податкової адреси фактичному місцю проживання чи з інших причин, проте у вас є підстави для сплати податку, слід звернутися до податкового органу за місцем вашої реєстрації.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

 Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua