Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні потреби населення великим бізнесом сплачено 2,7 мільярди гривень

, опубліковано 18 червня 2021 о 15:34

За п’ять місяців 2021 року платниками, які знаходяться на обслуговуванні в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 2 млрд 745 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомила начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко,

Вона зазначила, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 203 млн грн, або на 8 відсотків.

Зокрема, протягом травня 2021 року надходження цього внеску склали 512 млн грн. Це на  38 млн грн, або на 8%, більше порівняно з травнем минулого року.

«Значення обов’язкових нарахувань та утримань із заробітної плати єдиного соціального внеску оцінюється по-різному для кожної із сторін цього процесу:

- для найманих працівників вони визначають суму заробітної плати, що підлягає виплаті, формують систему соціального захисту населення;

- для працедавця виступають складовою витрат, що визначають собівартість продукції і впливають на фінансовий результат господарської діяльності; 

- для держави відіграють важливу роль у формуванні надходжень для забезпечення виконання соціальних функцій. 

Тож одним із пріоритетів роботи із пошуку резервів оподаткування насамперед є  легалізація праці, до якої залучені як представники влади та громади, так і бізнесу. В свою чергу, збільшення надходжень до місцевих бюджетів повинне відбуватись за рахунок прозорої і конкурентної діяльності бізнесу, з виплатою «білої» заробітної плати, забезпеченням соціальних гарантій працюючим та сумлінною сплатою податків», - зауважила Галина Феденко.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua