Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Північному міжрегіональному управлінні ДПС відбулась презентація кар’єрних можливостей для студентів провідного Харківського університету

, опубліковано 17 червня 2021 о 17:00

Залучення фахової молоді у професію податківців одне з пріоритетних напрямків кадрової роботи ДПС. Актуальність цього питання зростає з року в рік у зв’язку із стрімкими темпами розвитку економіки країни та суспільства в цілому.

Ці процеси відбуваються дуже динамічно, тому є потреба в нових молодих кадрах, які цілеспрямовані, мають свіжий сучасний погляд, велике бажання досягти успіху та служити державі.

Допомогти молоді якнайшвидше та найефективніше перейти із стану студента до статусу професіонала, адаптувати вчорашніх випускників до практичного застосування набутих знань, зорієнтувати їх на шлях подальшого самовдосконалення і досягнення найкращих результатів в обраній професії є одним із напрямків в діяльності HR підрозділів ДПС.

Ми вважаємо, що почати трудову діяльність в податкових органах - це вдалий та корисний старт для побудови подальшої кар’єри.

Нажаль, карантинні обмеження позбавили можливості провести заплановані Північним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків заходи «Дня кар’єри» у форматі живого спілкування. Однак керівництво Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця з готовністю відгукнулось на пропозицію міжрегіонального управління провести презентацію в режимі відеозв’язку.

Метою представлених презентаційних матеріалів було ознайомлення студентів з основними напрямами діяльності територіального органу ДПС, специфікою роботи з великими платниками податків, основними вимогами до кандидатів на посади державних службовців та інші.

Спікерами на заході були керівники провідних підрозділів аудиту (Марина Красножон), адміністрування підприємств (Світлана Красна) та кадрового напрямку (Ірина Зоня).

Ірина Зоня розповіла про особливості функцій та специфіку обслуговування фахівцями категорії великих бюджетоутворюючих підприємств. «Взаємодія з такими платниками дуже відповідальна справа та водночас і цікава. Налагодження партнерських відносин і досягнення порозуміння з великими платниками потребує глибоких професійних знань, активної громадянської позиції і відкритості до співпраці на благо держави» - зазначила податківець.

Начальник управління податкового адміністрування Світлана Красна розповіла, що на обслуговуванні в управлінні знаходяться підприємства 9 областей України, що є відмінною рисою для міжрегіональних управлінь та ознайомила слухачів з особливостями адміністрування великих платників за галузевим принципом та профілюючими податками, які сплачують платники до бюджету.

Про структуру управління аудиту міжрегіонального управління, принципи контрольно-перевірочної роботи та напрямки податкового контролю перевірок розповіла Марина Красножон.

Вона акцентувала увагу на тому, що робота аудитора тісно пов’язана з перевіркою бухгалтерського обліку підприємств з найбільшими ризиками несплати податків, тому фахівець повинен мати високий рівень знань не тільки Податкового кодексу України, але й міжнародних та національних Стандартів бухгалтерського обліку. Також знадобляться знання міжнародних Конвенцій з питань оподаткування зовнішньо - економічних операцій.

На закінчення заходу податківці подякували Харківському національному економічному університету імені Семена Кузнеця за співпрацю, а також усім  слухачам за участь у заході та висловили готовність відповісти на всі запитання, надавши контактну інформацію для спілкування.

http://job.hneu.edu.ua/2021/06/dps.html 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua