Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання трансфертного ціноутворення розглядалися під час онлайн вебінару

, опубліковано 15 червня 2021 о 17:25

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків взяло участь у практичному онлайн вебінарі у форматі відео конференції з питань трансферного ціноутворення.

На заході з керівництва управління були присутніми: начальник управління адміністрування підприємств Світлана Красна, начальник відділу трансфертного ціноутворення Світлана Тимошенко, начальник відділу супроводження судових справ Ірина Черніченко.

Цей захід було організовано Генеральною дирекцією ВГО АППУ за участі ГУ ДПС у м. Києві та Юридичної Групи «EUCON».

У ході проведення вебінару було акцентовано увагу платників на останніх законодавчих змінах, зокрема, щодо складення та подання звітності з ТЦУ (п.39.4 ст.39 Податкового кодексу України), тенденціях проведення контролю ТЦУ, важливих нюансах ТЦУ, які слід врахувати в податковому плануванні на 2021 рік.

Цей напрямок є дуже актуальним та пріоритетним, оскільки великий бізнес веде активну та значну за обсягами зовнішньоекономічну діяльність з пов’язаними особами в рамках роботи своїх корпорацій.

При цьому трансфертні  ціни  значною  мірою  формують доходи і витрати та, відповідно, оподатковуваний прибуток таких підприємств.

Обов’язок платників податків - визначати обсяг оподатковуваного прибутку при здійсненні контрольованих операцій таким, що відповідає принципу «витягнутої руки». В свою чергу, завданням контролюючих органів в цьому напрямку є захист податкової бази та збільшення надходжень до бюджету України.

Платники, які працюють на Україні та створюють конкурентну у всьому світі продукцію, мають визначати ціни на таку продукцію по ринковим умовам та сплачувати податки в Україні.

До вітчизняного податкового законодавства, зокрема, до ст.39 ПКУ, якою регулюється податковий контроль за трансфертним ціноутворенням, внесено суттєві доповнення та впроваджено міжнародні принципи та підходи щодо  наявності в проведених операціях розумної економічної причини (ділової мети).

Питання ТЦУ в реаліях сьогодення є важливим як для платників, так і для податківців, тому такі спільні заходи надають можливість не лише обговорювати нагальні питання бізнесу, а й вирішувати їх в межах чинного законодавства та сприяти податковому врегулюванню на законодавчому рівні.

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків зі свого боку підготувало та надало ВГО АППУ проблемні питання та пропозиції.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

 

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua