Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч керівництва Північного міжрегіонального управління ДПС з одним з найбільших виробників тютюнової галузі України

, опубліковано 15 червня 2021 о 11:45

В Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків відбулась робоча зустріч з бюджетоутворюючим  підприємством ПрАТ «Філіп Морріс Україна», яке є одним з найбільших виробників тютюнової галузі України.

В заході взяли участь очільник Північного управління Галина Феденко, заступник Валерій Любічев та представники підприємства Михайло Поляков і Віталій Крайнюк.

За 5 місяців поточного року Компанією перераховано до Державного бюджету України понад 5,9 млрд  грн, з яких 4,6 млрд грн становить акцизний податок.

Розглядалось питання щодо впливу підвищення у 2021 році ставок акцизного податку на виробничу діяльність підприємства, аналізувались інші фактори, що спричинили скорочення обсягів виробництва та реалізації продукції. При цьому, підприємством частково компенсовано зниження продажу основного виду продукції збільшенням долі ринку тютюнових виробів для електричного нагріву (ТВЕН).

В ході проведеної зустрічі обговорювались питання щодо подальших перспектив виробництва та прогнозних обсягів реалізації, викупу акцизних марок,  надходжень акцизного податку.

Не залишились поза увагою законодавчі зміни, передбачені проектом Закону від 02.06.2021 № 5600. Так, зазначеним проектом, зокрема, запропоновано забезпечувати сплату акцизного податку протягом трьох звітних місяців, що передують місяцю, в якому буде підвищено ставки, із застосуванням коефіцієнта 1,5 у разі перевищення 115% середньомісячного обсягу реалізації продукції за попередні дев’ять  місяців. Дана норма направлена на обмеження накопичення запасів тютюнових виробів перед підвищенням ставок акцизного податку.

За результатами зустрічі керівництвом ПрАТ «Філіп Морріс Україна» повідомлено про намір забезпечити надходження акцизного податку до кінця року у відповідності до затвердженого розпису Міністерства фінансів України.

В свою чергу начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко запевнила підприємство в готовності і надалі співпрацювати та зміцнювати партнерські стосунки в режимі комплаєнсу.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

 

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua