Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 32 мільярди гривень сплатив великий бізнес до Державного бюджету

, опубліковано 07 червня 2021 о 17:41

«За п’ять місяців 2021 року від платників Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до Державного бюджету надійшло 32 млрд 437 млн грн», - повідомила начальник   Міжрегіонального управління Галина Феденко.

Якщо порівнювати з аналогічним періодом 2020 року сума сплачених податків збільшилась на 3,7 млрд грн, або майже на 13%.

Серед основних бюджетоформуючих податків до Державного бюджету за цей період було сплачено:

17,3 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів;

6,6 млрд грн податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів.

Слід відмітити зростання надходжень до Державного бюджету акцизного податку з ввезених підакцизних товарів на 2,9 млрд грн, або в 4,5 рази (надійшло 3,7 млрд грн) та податку на прибуток підприємств на 2,4 млрд грн, або в 2,1 рази (надійшло 4,4 млрд грн).

Крім того, як зазначила Галина Феденко, великими роботодавцями Харківського регіону сплачено 366 млн грн податків та зборів з фізичних осіб, що на 41,6 млн грн, або на 12,8% більше, ніж було сплачено за п’ять місяців  2020 року.

Тільки впродовж травня поточного року великим бізнесом до державного бюджету було сплачено 8,9 млрд грн., з них 4,1 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, 2 млрд грн податку на прибуток, 1,5 млрд грн податку на додану вартість, 1 млрд грн акцизного податку з ввезених підакцизних товарів тощо.