Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія. Активи громадян, що не потребують подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

опубліковано 10 листопада 2021 о 16:34

Громадяни України мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування законодавчо викладені у новому підрозділі 9 прим 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI.

До активів, що не потребують подання декларації та по яких не здійснюється нарахування та сплата збору віднесені:

Нерухоме майно, розташоване на території України:

Об`єкти житлової нерухомості:

- квартира/квартири, загальна площа якої/яких не перевищує сукупно 120 кв. м., або майнові права, що підтверджені відповідними документами, на таку квартиру або квартири у багатоквартирному житловому будинку незавершеного будівництва;

- житловий будинок/будинки, зареєстрований/зареєстровані в Україні, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 квадратних метрів, або житловий будинок/будинки незавершеного будівництва, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 квадратних метрів, за умови наявності у такої фізичної особи права власності на земельну ділянку відповідного цільового призначення.

Об`єкти нежитлової нерухомості:

- нежитлові будинки некомерційного призначення та/або нежитлові будинки незавершеного будівництва некомерційного призначення, загальна площа яких не перевищує 60 квадратних метрів.

Земельні ділянки:

- в межах норм безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України.

Транспортні засоби:

- один транспортний засіб особистого некомерційного використання.

Інші активи:

- активи, крім зазначених, сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень станом на дату завершення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування.