Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: Яким чином податковими органами перевірятимуться дані в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації?

, опубліковано 28 жовтня 2022 о 14:35

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі - Декларація) підлягає камеральній перевірці у спеціальному порядку протягом 60 календарних днів, що настають за днем подання відповідної Декларації.

Камеральна перевірка Декларації проводиться з метою виявлення арифметичних та логічних помилок. Тобто податковими органами не проводяться документальні перевірки.

Таким чином, контролюючим органом не проводиться податкова перевірка щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, склад та обсяг яких перебуває у межах, які визначені положеннями Податкового кодексу України та вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори.

Крім того, одноразові (спеціальні) добровільні декларації, а також відомості, що містяться в них, не можуть бути використані в розслідуваннях та/або перевірках стосовно декларанта, а також як докази у кримінальних провадженнях, справах про адміністративні правопорушення, цивільних та адміністративних справах.