Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства та підсумки роботи обговорили на зустрічі з Головою Громадської ради

, опубліковано 15 березня 2024 о 16:37

Під час робочої зустрічі начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Галини Феденко з Головою Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Ігорем Сухановим відбулось обговорення актуальних питань оподаткування та підсумків роботи за період з початку року.

Галина Феденко відмітила, що за січень - лютий 2024 року від великих платників до бюджетів усіх рівнів (без урахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) надійшло 16,4 млрд грн, що на 1,7 млрд гривень (на 11,5%) більше, ніж за відповідний період 2023 року. З них до Державного бюджету надійшло 15,1 млрд грн, а до місцевого бюджету – 1,3 млрд грн. Показник доходу до Державного бюджету виконано на 107 %, а до місцевих бюджетів - на 103,1%. Крім того, з початку року великим бізнесом було сплачено 1,3 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Ігор Суханов розповів про роботу Громадської ради з початку поточного року.

Особливу увагу було приділено обговоренню практичних питань застосування податкового законодавства, зокрема, у ході подання Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, а також особливостям проведення перевірок платників податків. 

Визначені пріоритетні напрямки співпраці Громадської ради і Північного  міжрегіонального управління, що створює платформу для обговорення податкових питань та спільної розробки стратегій щодо подальшого розвитку регіону.

Для обговорення податкових питань для оперативної комунікації з бізнесом в Північному міжрегіональному управлінні діє комунікаційна податкова платформа (nvp.ikc@tax.gov.ua).

Працюємо разом для забезпечення стабільних бюджетних надходжень! 

Це гарантована фінансова підтримка країни та її обороноздатності.