Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що робити, якщо член сім’ї відмовляє у наданні необхідної інформації для заповнення Декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування?

, опубліковано 29 листопада 2023 о 12:23

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків відповідно до роз’яснень Національного агенства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) інформує про особливості заповнення декларації публічного службовця у разі, якщо член сім’ї відмовляє у наданні необхідної інформації. 

Якщо член сім’ї суб’єкта декларування відмовив йому у наданні всієї або частини інформації, що повинна бути відображена в декларації, і при цьому суб’єкту декларування ця інформація не відома, рекомендується у відповідних полях форми декларації обирати позначку «Член сім’ї не надав інформацію» (п. 7 розділу IІІ Порядку № 449/21).

Якщо член сім’ї відмовився надати таку інформацію, але ця інформація відома суб’єкту декларування або може бути ним отримана з офіційних джерел (наприклад, із правовстановлюючих документів, відкритих державних реєстрів), то суб’єкт декларування повинен відобразити у декларації всю відому йому інформацію.

Якщо члену сім’ї відповідна інформація не відома і вона не може бути ним отримана з офіційних джерел (наприклад, із правовстановлюючих документів, відкритих державних реєстрів), то у відповідних полях декларації рекомендується обрати позначки «Не відомо».