Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від великого бізнесу Північного міжрегіонального управління ДПС до бюджету надійшло 61 млрд гривень акцизного податку

, опубліковано 21 січня 2022 о 20:01

У 2021 році від підприємств, які обслуговуються в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до загального фонду Державного бюджету України надійшло 61 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 11,3 %, або майже на 6,2 млрд гривень.

Про це розповів заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев.

«Найвагоміші надходження – це акцизний податок з вироблених та ввезених тютюнових виробів, питома вага якого складає 99%. Протягом 2021 року до бюджету надійшло 60 млрд гривень акцизного податку з вироблених та ввезених тютюнових виробів. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 11,2%, або на 6 млрд гривень», - відмітив податківець.

До спеціального фонду Державного бюджету України у 2021 році надійшло 51,5 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, що на 42 %, або на 15,3 млн гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

До місцевих бюджетів в 2021 році надійшло майже 30 млн.грн. акцизного податку з  реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 31%, або на 7 млн гривень.

Валерій Любічев також зазначив: «Тільки у грудні 2021 року від великого бізнесу до загального фонду Державного бюджету України надійшло 5,8 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів, з них 5,7 млрд гривень – це акцизний податок з вироблених та ввезених тютюнових виробів».