Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні потреби населення великим бізнесом сплачено майже 6,4 мільярдів гривень

, опубліковано 23 грудня 2021 о 13:55

Протягом січня - листопада 2021 року платниками, які знаходяться на обслуговуванні в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплачено майже 6,4 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомила начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко.

«Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то надходження зросли маже на 700 млн гривень, або на 12,2%», - зазначила керівник міжрегіонального управління.

Зокрема, протягом листопада 2021 року надходження цього внеску склали 614 млн гривень. Це на 92 млн гривень, або на 17,6% більше порівняно з листопадом минулого року, а також на 30 млн гривень, або на 5% більше, порівняно з жовтнем цього року.

«Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску, одночасно із зобов'язаннями зі сплати єдиного внеску, зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами, зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу)», - зауважила податківець.

Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи зараховуються дострахового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок

«Тож своєчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами – виплата пенсій, заробітних плат, тощо – напряму залежить від наповнюваності соціальних фондів за рахунок єдиного внеску. У випадку його несплати, у держави бракує коштів для належних виплат, а громадяни позбавлені соціального захисту», - зазначила керівник Міжрегіонального управління.