Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великим бізнесом за січень-листопад було сплачено 2,3 мільярда гривень місцевих податків і зборів

, опубліковано 15 грудня 2021 о 09:55

За одинадцять місяців 2021 року до місцевих бюджетів великим бізнесом, який знаходиться на обліку в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 2,3 млрд гривень.

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата до місцевого бюджету зросла на 50,4%, або на 767 млн гривень», - повідомила начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко.

Із загальної суми надходжень понад 1 млрд грн. – це податок на доходи фізичних осіб, також  понад 1 млрд грн складає податок на прибуток підприємств, 154 млн грн – це плата за землю, 27 млн грн - акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами,10 млн грн – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 «Сьогодні забезпечення сталого наповнення місцевих бюджетів визначено одним з пріоритетів роботи податкової служби. На виконання місцевого бюджету впливає, зокрема, розширення кола платників податків, а саме залучення до оподаткування та сплати податків суб’єктів господарської діяльності, які мають об’єкти нерухомості, земельні ділянки, здійснюють видобуток корисних копалин. В свою чергу наповнення бюджету з плати за землю залежить від органів місцевого самоврядування, які є орендодавцями земельних ділянок», - зауважила Галина Феденко.