Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес збільшив сплату податків до Державного бюджету на 10 мільярдів гривень

, опубліковано 07 грудня 2021 о 10:09

«За одинадцять місяців 2021 року від платників Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до Державного бюджету надійшло 81 млрд 341 млн гривень». Про це розповіла начальник Міжрегіонального управління Галина Феденко.

«Слід відмітити, що у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року сума сплачених податків збільшилась на 10,4 млрд гривень, або на 14,6%», - зауважила керівник міжрегіонального управління.

Так серед основних бюджетоформуючих податків до Державного бюджету за цей період було сплачено:

46 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів;

16 млрд гривень податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів;

9,3 млрд гривень податку на прибуток підприємств (більше в 1,8 раз).

8,8 млрд гривень акцизного податку з ввезених підакцизних товарів (більше в 4,8 раз);

Крім того, як зазначила Галина Феденко, роботодавцями великих підприємств Харківського регіону сплачено понад 0,8 млрд гривень податків та зборів з фізичних осіб, що на 121 млн гривень, або на 16,8% більше, ніж було сплачено за цей період 2020 року.

«Тільки впродовж листопада поточного року великим бізнесом до державного бюджету було сплачено 8,7 млрд гривень (+13,2%), у тому числі 5 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів; 1,8 млрд грн податку на прибуток підприємств; 1,7 млрд гривень податку на додану вартість, 0,1 млрд гривень акцизного податку з ввезених підакцизних товарів та інше», - відмітила Галина Феденко.