Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з Головою ТВ ВГО АППУ в Харківській області

, опубліковано 27 березня 2024 о 16:52

Під час зустрічі начальника управління податкового адиінструання Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Світлани Красної з Головою Територіального відділення ВГО АППУ у Харківській області Володимиром Швадченко відбулось обговорення новацій податкового законодавства та особливостей звітування з податку на прибуток.

Зокрема, розглянуті зміни, внесені Законом України від 23.02.2024 № 3603–ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення онлайн комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», щодо врегулювання окремих питань оподаткування.

Також у ході зустрічі були розглянуті питання щодо заповнення квартальної звітності з податку на прибуток, виправлення помилок минулих періодів, застосування податкових різниць, новації щодо заповнення додатка РІ, а також, звітування резидентів ДіяСіті на загальній системі оподаткування тощо.

В свою чергу, Володимир Швадченко звернув увагу на доцільність зворотного зв’язку з платниками податків для надання відповідей на актуальні питання бізнесу.

Для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Зокрема, звернутися до комунікаційної податкової платформи Північного міжрегіонального управління можна за адресою: nvp.ikc@tax.gov.ua. Також отримати розʼяснення можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування.