Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС – амбасадор системи «Трембіта»

, опубліковано 15 березня 2024 о 14:22

Державна податкова служба України відзначена як амбасадор системи «Трембіта» та один із перших органів влади, які впроваджували систему та обмін даними між державними реєстрами. 

Варто зазначити, що два з п’яти мільярдів транзакцій в системі «Трембіта» – це операції ДПС, які забезпечують взаємодію між інформаційними системами.

Відзнаку було отримано у рамках дводенного форуму «Цифрова трансформація як каталізатор європейської інтеграції України: інфраструктура, послуги, кібербезпека», організованого Академією електронного управління (eGA) за підтримки Європейського Союзу.

Під час заходу учасники обговорили вплив цифрової трансформації на євроінтеграцію України та підбили підсумки проєкту EU4DigitalUA, який за 4 роки роботи в Україні долучився до розробки 54 послуг для порталу та застосунку Дія.

У форумі взяли участь представники Європейської комісії, Представництва ЄС в Україні, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки,  Держспецзв’язку, ІТ-сектору та міжнародних проєктів в Україні. Від ДПС у якості спікера участь взяла заступник Голови Державної податкової служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації  Наталія Калєніченко. Під час виступу вона подякувала Міністерству цифрової трансформації, Академії електронного управління (eGA) та керівникам проєкту EU4DigitalUA за підтримку та розвиток сервісів як для бізнесу, так і громадян, презентувавши результати роботи у сфері цифровізації взаємовідносин податкової служби з платниками податків та іншими органами влади.   

У рамках євроінтеграційних процесів Державна податкова служба і надалі триматиме фокус на цифровізацію, що сприяє підвищенню доступності електронних послуг для громадян та бізнесу.   

Прямуємо до європейського майбутнього разом!

Детальніше щодо результатів проєкту EU4DigitalUA тут.