Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Типові помилки при заповненні рядка 033 Об’єднаної звітності з єдиного внеску, ПДФО та військового збору

, опубліковано 28 липня 2021 о 15:33

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків попереджає про типові помилки, які допускаються платниками податків при заповненні податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі — Розрахунок), у порядку та за формою визначеною наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 N 4 з змінами.

Так не заповнення рядка 033 заголовної частини Розрахунку призводить до проблем в поданні Розрахунку за головне підприємство. Нагадуємо, що у рядку 033 зазначаються дані про відокремлений підрозділ юридичної особи (повне найменування відокремленого підрозділу), якщо Розрахунок подається податковим агентом за відокремлений підрозділ.

Тобто, у разі якщо вказаний рядок заголовної частини Розрахунку не заповнено, така звітність подана платником податку вважається поданою як за головне підприємство - юридичну особу.

Відповідно, якщо такий невірно заповнений звітний Розрахунок був прийнятий Пенсійним фондом України (далі — ПФУ) першим, то він вважається поданим за юридичну особу, а приймання ще одного звітного Розрахунку за юридичну особу в інформаційно- телекомунікаційних системах ПФУ не передбачено.